Helmikuussa, makumuistoja resepti: pikkublinit

Peruna-suppilovahveroblinit

Pikkublinejä munkkipannulla paistettuna

Pikkublinien ainekset
– noin 20 kpl
Blinitaikinaa voit maustaa sienillä, tuoreilla yrteillä tai sitrusten kuorella pääruuan makutunnelman mukaan.

1 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl kuivahiivaa
2 dl piimää
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl venhäjauhoja
2 keskikokoista keitettyä perunaa
1/2 dl kuivattua suppilovahveroa murskattuna tai tuoretta salviaa
tai sitruunankuorta
1/2 dl voisulaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 kananmunaa
Paistamiseen:
rypsiöljyä ja kirkastettua voita

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja lisää piimä.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota vähintään 3–4 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
4. Raasta keitetty peruna hienoksi raasteeksi. Murskaa kuivatut suppilovahverot.
5. Sekoita taikinaan raastettu peruna, sienet, suola ja kananmunat.
(Voit erottaa keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vatkaa valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon.)
6. Sulata voi ja kaada kirkas osa erikseen.
7. Paista blinit lettu- tai munkkipannussa. Lisää kuumalle pannulle ensin öljy,
nostele kauhalla blinitaikinaa koloihin. Anna paistua rauhassa. Lisää voisulaa.
Käännä blinit ja lisää voisulaa.
8. Lämmitä blinit uunissa 190 asteessa muutama minuutti juuri ennen tarjoilua.

Mitä blinien kaveriksi?

Tarjoa vaihteeksi pieniä peruna-sieniblinejä pääruokien parmankinkkuun kääräistyn
karitsan tai hirvenpaistin lisäkkeenä.
Punasipulihilloke ja kapris-salviasmetana täydentävät makumuiston.
Tai mausta bilinitaikina sitruunankuorella ja tarjoa kaveriksi uunismetanalohta ja tillisilppua.

Tattarin (engl. buckwheat) eli viljatatarin arvellaan olevan kotoisin Lounais-Aasiasta. Suomeen kasvi on mahdollisesti tullut idästä Euraasiasta jopa 5000 vuotta sitten. Tattarin siemen on veikeä kolmikulmainen pähkylä.


Ota yhteyttä!