Chef Luolan tarina

MAKUKOHTAAMISIIN…

Chef Luolan suunnitelma Makutarina™ voidaan toteuttaa missä tahansa isännän valitsemaan tilaan, taloon tai ympristöön.
Chef Luola tulee mukaan ja tilaisuuden toteutus voi alkaa…

Markku Luola
makumuotoilija
keittiömestari
food designer

CHEF LUOLA – RUOKALUOLA OY
Lastenkodinkatu 2-10 R1
00180 Helsinki
chef(at)ruokaluola.fi
puh. 040 74 79 750

Markku_Luola-9904

MATKA MAKUMUOTOILIJAKSI

 ”Keittotaito vaatii kirkasta järkeä
ja 
herkän kitalaen.”
Ranskan 
kuninkaan Ludvig XV:n
keittiömestari, Pariisissa vuonna 1767.
(Tekstisitaatti Keittotaidon kannettava käsikirja, suomenkielinen laitos 2005)

2021
Chef Luola – Ruokaluola Oy 23 vuotta, yli 460 uniikkia ja toteutettua makutarinaa.
2010
Aromi- lehden PRO2010 Yrityssarjan finalisti.
2003
Ruokamaisemia Hämeestä -kirja julkaistaan
Päivä Osakeyhtiö, Toimittanut Pirjo Poutanen.
ProAgria Hämeen Maaseutukeskus / Suussa Sulavaa Hämeestä -projektin
asiantuntija- ja reseptityöryhmän jäsen.
1998-
Chef Luola – Ruokaluola Oy perustetaan
1995-98
makumuotoiluidea syntyy…
keittiöpäällikkö ja kouluttaja, Sodexo Oy / Sodexon Juhlapalvelu.
1992-94
keittiömestari
Fazer Ravintoloiden eri ravintoloissa.
1993
Elintarvikkeet ja ruuanvalmistus- oppikirja julkaistaan
Raija Lampi, Markku Luola ja Hilkka Seppänen,
WSOY, 10-13 painos 2009.
1992-93
keskijohdon esimieskoulutus
Haaga Instituutti.
1989-93
ravintolakokkien opettaja
Helsingin palvelualojen oppilaitos, Roihuvuoren koulutusyksikkö (Stadin ammattiopisto).
1987
ammatinopettajakoulutus
Ammattikoulujen Jyväskylän Opettajaopisto.
1985-87
vuoromestari
Suomen Pankin juhlahuoneisto.
1984
HoReCa-alan esimieskoulutus
Lahden Ammattikoulu.
1984
esimiesharjoittelija
Suomen Pankin henkilöstöravintola.
1980 – 83
Kokkiura alkaa Lohjalta maineikkaassa ruokaravintola Pottenperissa.
1980 – 82
kokki-kylmäkkökoulutus
Ravintolakoulu Perho.
1976
Chef Luola aloittaa kokin perusopinnot Lohjan Ammattikoulussa.

MAKUKAVEREITA

  • Chaîne des Rotisseurs -järjestön jäsen, Maitre Rotisseur Honoraire
  • Ammattikeittiöosaajat ry:n jäsen
  • Hotelli- ja ravintolamuseon kannatusyhdistyksen jäsen
  • Hernerokkaritarit ry:n jäsen