Lisää makutarinoita
Makutalo.390
Hyvän mielen juhlahetki – Yhdessä 390 vuotta; Saint-Gobain Oy:n henkilöstöjuhla 2022
Rakennettiin yhdessä ainutkertainen ja rento juhlahetki. Makutarina-buffetmenun rakennuspalikoita ja tunnelmatekijöitä olivat isännän brändituotteet, suomalais-skandinaaviset raaka-aineet ja menun rehdit maut, luonnosta välittäminen ja illan ohjelma sekä juhlavieraiden kohtaamiset.
Tapahtumatuotanto: Tapaus Oy
Hämeenlinnan Verkatehdas
Catering-kumppani: Kanresta Oy
350 vierasta
Elämänmakuinen juhlapiknik
OP Ryhmä 120 vuotta -henkilöstöjuhla – Yhdessä yli kaikkien aikojen
Vuonna 2022 OP Ryhmän täyttäessä 120 vuotta merkkipäivää haluttiin juhlistaa ainutlaatuisella tavalla pitkää historiaa kunnioittaen, henkilöstöä kiittäen ja yhteisöllisyyttä vahvistaen. Juhlan huipennus Olympiastadionilla teki historiaa, se oli suurin Suomessa järjestetty henkilöstöjuhla. Kuten OP Ryhmä, myös juhlamme menu on syntynyt rakkaudesta Suomeen – ja rohkeudesta uudistaa. Lautasella maamme ruokahistorian klassikot kohtaavat lähituotannon vihreän raikkauden ja tuulahdukset kansainvälisistä keittiöistä. Jokaisessa suupalassa maistuu elämä.
Tapahtuma palkittiin Sponsorointi & Tapahtuma ry:n vuoden 2022 yritystapahtumapalkinnolla.
Tekstin lähde: www.tapaus.fi
Tapahtumatuotanto: Tapaus Oy
Helsingin Olympiastadion
Catering-kumppani: Compass Group
16 000 vierasta
Jatkuvasti eteenpäin – Jaetulla matkalla
Continental Oy 150 vuotta
Makutarinan juhlamenu kertoi Hannoverin hevosenkenkien kumipohjista, jatkui renkaiden pidon kuvaukseen ja katsoi vahvasti tulevaisuuteen.
Alkuruoka: Makupito & Geschmacks Grip
Pääruoka: Voikukka & Taraxacum & Löwenzahn
Jälkiruoka: The Future In Motion & Makujen ja liikkeen sykkeessä
Tapahtumatuotanto: Tapaus Oy
Hotel Crowne Plaza Helsinki
300 vierasta
Makukatu & Taste of Street -makumaailma:
Green Taste Office
Fish Shop
Spice Bazaar
Barbecue Post
Ice Cream & Candy Café
Neste Oyj 70 vuotta -henkilöstöjuhla
Hengennostatus- ja kiitostilaisuus henkilöstölle makuteemoilla Tämä planeetta on kotini, Puhtaampi planeetta & Halu uudistua.
Tapahtumatuotanto: Tapaus Oy
Messukeskus, Helsinki
Catering-kumppani: Compass Group
4000 vierasta
Suomalaisia Makumaisemia -päivällinen
Tasavallan presidentin kanslia – Italian presidentin virallinen vierailu 2017
Taste@Innovation Makutarina-menu ja
Nokia Oyj:n Säätiön juhlatilaisuuksien Makutarinat 1999-2010
Nokia Research Center Otaniemi ja Nokian Tutkimuskeskus Ruoholahti
Uskalla Maistaa & Våga Smaka -juhlaillallinen:
Kuhilas
Kuura
Silmu
Mansikkapaikka
Evli 30 vuotta -juhlatilaisuudet
Elämäsi Maku -illallinen, viiden ruokalajin menu
Lähitapiola Oy – Henkigaala
Signature 100 -buffetillallinen
Nasdaq OMX Helsinki – Helsingin pörssi 100 vuotta
Utelias & Curious Maku
-illallinen:
Tervetuloa! Suolaiset Konvehdit
Kevät & Vidiris
Tribute Vilho
Rha Barbarum Sweet Sondi
Vaisala Oyj, Club Vilho -kevätkarkelot
Makupolku Helsinkiin:
1812 Quay & Laituri 2012
Market Hall & Kauppahalli
Springtime & Kevät
Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina
World Design Capital UCEU General Assembly and Conference & Baltmet Mayors’ Meeting in Helsinki; ylipormestari Jussi Pajusen isännöimä tilaisuus
Ainutlaatuisia tapahtumahetkiä
Itämeri – Liemessä vai ei?
Vaikuttajatapahtuma ravintola-alan asiakkaille
Suunnittelimme ja toteutimme isäntien kanssa Makutarinan, jossa oli viisi pienempää makukertomusta Itämeren suojelemisen näkökulmasta, Makulaiturilla-buffetmenun muodossa. Tilaisuuden yhteistyökumppanina oli John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri-hanke.
Nuotta: villikalaruokaa särjestä, muikusta ja silakasta
Ylistys meriajokasniityille: paljon kasviksia ja vastuullista lihaa harkitusti
Luonnon kiertokulku: Vastuullisia liha- ja kasvisruokia
Without waste: jälkiruoka-annoksia hävikin vähentämisen näkökulmasta
Työn tilaaja: Unilever Food Solutions ja Lagerblad Foods Oy
Helsingin pormestarin itsenäisyysjuhlat peruskoulujen neljäsluokkalaisille 2022–2000
Helsingin Tapahtumasäätiö ja Helsingin kasvatuksen ja opetuksen toimiala
Chef Luola on ollut toteuttamassa ainutlaatuista lasten ruoka- ja tapakulttuuria vaalivaa tapahtumaa 21 vuoden ajan. Ainakin 130 000 Helsingin kaupungin neljäsluokkalaista opettajineen on jo kokenut tämän itsenäisyysjuhlan Makutarinat ja vienyt menun makumuiston kotiin. Tilaisuuden yhtenä isäntänä toimii Helsingin pormestari puolisoineen. Vuonna 2018 tapahtuma sai opetus- ja kulttuuriministeriön Lapsenpäivän-palkinnon.
2022 Makujen ihmemaassa & I smakernas underland
2020–21 My Helsinki & Mitt Helsingfors
2019 Makukaverit & Smak killar
2018 Makutellus & Smak tellus
2017 Suomalaisia makumaisemia & Finska smaken av landskapet
2016 Makuruno & Smakminnen
2015 Suomeni & Mitt Finland -reseptikirja
2014 Juhlat kaupungissa & Fest i stan
2013 Ilo:) & Glädje:)
2012 1812 Vene & Båt 2012
2011 Makupalapeli & Smak-pussel
2010 I Love Suomi & I Love Finland
2009 Helsinkihaarukka
2008 Tähti olet Sinä!
2007 Yhdessäme! 1917
2006 Isänmaani ompi Suomi…
2005 Nam
2004 Me Ollaan Itsenäisii!
2003 Koivu ja tähti
2002 Suomeni 85 vuotta
2001 Oi maamme Suomi…
2000 Siniristilippu
Finlandia-talo, Finlandia-ravintola
Messukeskus
Catering-kumppani: Compass Group
Noin 6300 vierasta / vuosi
Joulukonsertit 2015–2009
HP Finland Oy & Hewlett Packard Enterprise
Joka vuosi Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertin Uniikin Makutarinan tavoitteena oli yllättää HP:n kutsuvieraat – Joulun tunnelma syntyy perinteistä.
Makuvillapaita-menu
Chrismas Wrap Buffet
Xmas Finland & California Unique Evening
Pohjantähti & Polstjärna & North Star Menu
Lucian päivänä kynttilän valossa
Colors of Christmas Menu
Joulunmakuisia tarinoita -menu
Finlandia-talo, Finlandia-ravintola
1000 vierasta / tapahtuma
Pori Jazz, VIP-menut 2013–1997
Menukonseptien suunnittelu, keittiöpäällikkö, 17 vuotta
Makutarina-menuiden Innoituksen lähteenä olivat usein tapahtumajulisteet ja jazzmusiikki sekä sen luoma tunnelma.
I Love Jazz & I Love Jazz Food
Hot Food & Cool Jazz
Food Rhythm Buffet
Jazz Food Market
Pineapplejazz Buffet
Työn tilaaja ja catering-kumppani: Sodexo Oy
Kirjurinluodon puisto & Kirjurinluoto Arena
3000 vierasta / festivaali
Superwood festival 2019–2017
Ivana Helsinki, Paola Suhosen tuottama festivaali, Hotel Rantapuisto
This is the first festival in Finland to have only vegetarian food. The festival will focus on finding the best tastes, new producers, food for eyes, mouth, and soul.
Fireplace-ravintolan tuotevalikoima:
Breakfast Time & Aamuni
Brunch Time & brunssi Hetki
Dinner & päivällinen Käpy
Työn tilaaja: Prime Hotels, Hotel Rantapuisto
800 tapahtumavierasta / vuosi
Teemaillalliset
Accenture Oy
Ainutlaatuisten Makutarinoiden alkulähteinä toimivat uniikit tapahtumapaikat.
Suomen Urheilumuseo (Tahto), Helsinki
Citius–Altius–Fortius-illallismenu
Kansallismuseo, Tamminiemi, presidenttien koti Viiden ruokalajin illallinen Tamminimemessä Urho Kekkosen pöydässä
Aleksanterin teatteri, Helsinki Viisinäytöksinen oopperaillallinen: Tšaikovski, cocktails
Verdi, I alkuruoka
Rossini, II Alkuruoka
Bizet, pääruoka
Merikanto, juustot
Mozart, jälkiruoka
Yrjönkadun uimahalli, Helsinki
Viiden ruokalajin Pisara-menu:
Koho
Liplatus
Paltamo
Katiska
Pisaroita