Huikeita makutarinoita 20. vuotta!

Chef Luola on makumuotoillut yli 400 uniikkia makutarinaa
eri isäntien tilaisuuksiinja tapahtumiin.
Makutarinan suunnittelutyö on aina eläytymistä
ja perehtymistä isännän arvoihin, viesteihin sekä valittuun tunnelmaan.
Tarina voidaan toteuttaa lähes mihin tahansa
tilaisuuteen tai tapahtumaan.
Tilaisuus voi olla asiakastilaisuus, vuosijuhla,
cocktail-tilaisuus, brunssi, tuote-esittely jne.
Tässä muutamia esimerkkejä
Makutarinoiden nimistä ja ajatuksista isäntien luvalla.

Makukohtaamisiin…

 

 

 

 


L8738 L8726L8719 L8572ITÄMERI – LIEMESSÄ VAI EI? VAIKUTTAJALOUNAS 23.1.2019
MAKULAITURILLA BUFFET – MAKUTARINA

Suunnittelimme ja toteutimme Unilever Foodsolutionsin ja Lagerblad Foodsin isäntien kanssa Makutarinan jossa oli viisi pienempää makukertomusta Itämeren suojelemisen näkökulmasta.
Menussä maistuivat mm. silakan ja muikun rakkausliitto
sitrus-puikulakreemillä ja japanihenkinen järvikalamurkesuupala.
Tilaisuuden toteutukseen osallistui John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri-hanke.

Valokuvat: Kari Likonen, Studiokari

NUOTTA: villikalaruokia mm. särjestä, muikusta ja silakasta
° Yhteennuotattu kalapari

° Abramis brama & Rutilus rutilus
° Veden ja pellon viljaa

YLISTYS MERIAJOKASNIITYILLE: paljon kasviksia ja vastuullista lihaa harkitusti
° Siemen & Silmu

° Nuppu & Kukka
° Sato & Saalis

LUONNON KIERTOKULKU: vastuullisia liha- ja kasvisruokia
° Green & Game Lowe

° Duottar & Boazu
° Grass & Laitumella
° Pinnalta Poimittua

WITHOUT WASTE:  jälkiruoka-annoksia hävikin vähentämisen näkökulmasta
° Kaksi lettua:

Porkkana-pinaattilettu
Ruokabanaanilettu

° Makulisäke:
Kontukimalainen = Mustikka-vaniljahilloketta
Metsänekku = Kuusenkeräkkäsiirappi-kardemummajuustoa
Makumuisto = Suklaa-mokkakiisseliä 

° Ripotuksia:
Puolama = Kuivattu puolukka ja unikonsiemeniä
Meringue = Marenkimuruja ja merisuolahippuja
Mantšuria = Puffattua tattaria ja pakastekuivattua tyrniä

LÄHDE & H2O: makuvesiä mm. puolukan-, kuusen- ja  kurkunmakuisina

 

 

 


IMG_5693ISLET GROUP 6.9.2018 BRÄDIUUDISTUKSEN LANSEERAUSTILAISUUS
G18 JUHLATILA

HAPPYMOOR asiantuntijat toteuttivat ISLET GROUP:in brändiuudistuksen jonka yhtenä osana oli juhlagaalan makujen tarinallistaminen yrityksen uusiin arvoihin ja viesteihin.

MAKULUODOLLA & TASTE OF ISLET
IsletGroupGala-Taysikoko-20180906-116-JohnTackmanRantakivillä luoto
Mertaluoto

Archipelagoluoto
Marja & juustoluoto
Makialuoto
Lähdeluoto              

Lisätietoja HAPPYMOOR palveluista ja tuotteista: www.happymoor.fi
Catering-yhteistyökumppani: www.sharecatering.fi
Kuvat: Happymoor, Johan Tackman ja Islet Group

 

 

 


 

 

neste_70_headerNESTE OYJ 70 VUOTTA HENKILÖSTÖJUHLA 25.5.2018
MESSUKESKUS, HELSINKI

MAKUKATU & TASTE OF STREET RUOKAPISTEET:
Green Taste Office
Fish Shop
Spice Bazaar
Barbecue Post
Ice Cream & Candy Cafe

Makutarinan tilaaja:
Tilaisuuksien ideointi ja toteuttamistoimisto Tapaus Oy
Toteuttajakumppani: Fazer ravintolat
4000 vierasta

 


 

 

IMG_459519. MAKUTARINAA  PORMESTARIN ITSENÄISYYSJUHLAAN
HELSINGIN NELJÄSLUOKKALAISILLE

Finlandia talo
6300 vierasta / vuosi
115 000 vierasta

MAKUTARINAN NIMET 2018 – 2000:

2018  Makutellus & Smak Tellus

2017  Suomalaisia Makumaisemia & Finska Smaklandskap

2016  Makuruno & Smakminnen

IMG_5816IMG_15522015  Suomeni & Mitt Finland -reseptikirja

2014   Juhlat Kaupungissa & Fest i stan

2013   Ilo:) & Glädje:) Juhlamenu

2012   1812 Vene & Båt 2012

2011  Makupalapeli & Smak-Pussel

2010   I Love Suomi & I Love Finland Menu

2009  Helsinkihaarukka Menu

2008   Tähti olet Sinä! Menu

2007  YhdessäME! 1917Juhlamenu2007

2006  Isänmaani ompi Suomi… Menu

2005   NAM menu

2004   Me ollaan ITSENÄISII! Menu

2003   Koivu ja Tähti Menu

2002   Suomeni 85- vuotta Menu

2001   Oi maamme Suomi… Menu

2000  Siniristilippu Menu

 

 


 

IMG_4490IMG_3723SUPERWOOD-FESTIVAALIT
HOTEL RANTAPUISTO 2018 ja 2017
IVANA HELSINGIN JÄRJESTÄMÄ TAPAHTUMA:
MUSIIKKIA, PUHEITA, KUVATAIDETTA JA KASVISRUOKAA

SUPERWOOD  = SUPERFOOD
This is the first festival in Finland to have only vegetarian food.
The festival will focus on finding the best tastes, new producers,
food for eyes, mouth and soul.

Suomen ensimmäinen festivaali, jolla on vain kasvisruokaa.
Festivaali keskittyy parhaiden makujen, uusien tuottajien, silmien,
suun ja sielun ruokaan. 
IvanaHelsinkI www.superfoodfestival.com

FIREPLACE RAVINTOLAN MENUSUUNNITTELU:
Breakfast Time & Aamuni buffet
Brunch Time & Brunssi Hetki buffet
Dinner & Päivällinen buffet

Työn tilaaja: Hotel Rantapuisto
700 festivaalivierasta / päivä / vuosi

 

 


 

IMG_20170607_101214_resized_20170607_101226107 IMG_20170607_101248_resized_20170607_101257619[1]APETIT OYJ – ASIAKASTILAISUUS 6.6.2017

Tilaisuuden makutarinan suunnittelun lähtökohtina olivat Apetit kasvis-, kala-, marja-,
vilja- ja öljyraaka-aineet sekä isännän toiveet ja yrityksen visio olla vuonna 2018
kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä.

MAKIAMAISEMA
Tilassa: linnunlaulua, luontokuvaa, suomalaista muotoilua ja pohjolan makuja.

ULTIMA THULE MAKUPOLKU
Mustikka-kardemummapiirakkaa ja ruusunmarja-vaniljakastiketta
Mansikka-raparperikiisseliä
Herne-hunajapannacotta
Vegepops -granita: Keltainen porkkana-ananas, Porkkana-mango ja Punajuuri-mansikka

Työn tilaaja: Apetit Oyj
Kuvat: Apetit Oyj, Tuija Österberg

 

 

 

 


 

IMG_2588[2]

IPI KULMAKUPPILA
MAKUMUOTOILUPROJEKTI 2015-
www.ipikulmakuppila.fi

Vitriinivalikoiman suunnittelu.
Soppa & Salaattilounaan menusuunnittelu.
Lauantai(b)runssimenun makumuotoilu.
Ravintolan konsultoiva keittiömestari.

IPI Kulmakuppila avattiin 4.8.2015
Työn tilaaja: Kahvila IPI Oy

 

 


 

_MG_9763-EditPIHVIKARJAKASVATTAJIEN LIITTO ry
KOKKAA KOKO KOMEUS -PROJEKTI
www.pihvikarja.fi

Koulutus- ja asiantuntijatehtäviä liiton jäsenille.
Reseptisuunnittelua pihvikarjan lihasta.
OKRA 2016 Maatalousmessujen makupromojen suunnittelu ja toteutus.

 

 

 

 

 

 


 

IMG_2697bbjpgHP FINLAND OY JA HEWLETT PACKARD ENTERPRISE YLIOPPILASKUNNAN LAULAJIEN JOULUKONSERTIT ASIAKKAILLE
2015 – 2014 – 2013 – 2012 – 2011 – 2010 – 2009

Joka vuosi  joulukonsertin uniikin makutarinan tavoitteena on yllättää HP:n kutsuvieraat.

Makuwillapaita, vuoden 2015 makutarina, kuvastaa Joulun lämpöä,
yhdessäoloa ja perinteiden merkitystä.

Uniikin menun eri ruokalajien nimet lainattiin Jean Sibeliuksen sävellyksistä
hänen syntymänsä kunniaksi josta on kulunnut 150 vuotta.

MAKUWILLAPAITA 2015

ALKUMALJA
*SÄVELRUNO FINLANDIA

Kylmäpuristettua Jaakkolan tilan mansikkamehua ja kuplivaa kuohuviiniä

 KYLMIÄ RUOKIA
*SÄVELRUNO LUONNOTAR
Ruis-pellavansiemenleipää
Haapasieni-graavilohiröra
Herne-luomukananmunaröra

*VENEMATKA 1893
Yrtti-suolakurkkusilakoita
Paahdettua luomuperunaa ja broccolipestoa

*EN ETSI VALTAA LOISTOA
Balsamico-punajuurta, fenkolia ja Juhla-cheddarmuruja
Savoijinkaali-punasipulicoleslaw, paahdettua ruusukaalia ja sitruuna-kardemummavinegeretteä

LÄMMIN RUOKA
*SÄVELRUNO TAPIOLA
Maalaiskukonpojan confattua paistia
Paahdettua Ahvenanmaa omenaa ja soijapapuja
Tummaa lakritsi-laakerilehtikastiketta
Luomuporkkana-spelttihelmilaatikkoa ja hunajamanteliripotusta

 JÄLKIRUOKAMALJA
*ON HANGET KORKEAT NIETOKSET
Punakarviaiskiisseliä
Piparkakku-suklaamuruja ja Amarettokreemiä

MAKUTARINAN NIMET 2014 – 2009:
Joulupaperi & Christmas Wrap Menu 2014
XMAS Finland &  California Unique Evening Menu 2013
Pohjantähti – Polstjärna – North Star Konserttimenu 2012
Candlelight – Kynttilän Valossa Menu 2011
Colors of Chrismas Menu 2010
Joulunmakuisia Tarinoita Menu 2009

Finlandia-talo
Makutarinan toteuttajakumppani Finlandia-ravintola – Kanresta Oy
1000 kutsuvieraalle / tilaisuus


 

10408117_605021532931519_6775809472630461007_n

SUOMALAINEN ELOKUVAPALKINTO – JUSSI JUHLAT

Vuoden 2015 makutarinan innoituksen lähteenä oli suomalainen, aito, konstailematon rehti luonto ja sen eri antimet.
Pääruokalautasten reunoilla olevat uniikit Jussi-piirroskortit olivat pääkaupunkilaisten lasten piirtämiä, jotka lumosivat juhlavieraat.

JUSSI GAALA – PYRY MENU 1.2.2015

Lapponia
Pintasavustettua graavattua siikaa
(Kasvisvaihtoehto: Savustettua punajuuri-paputerriiniä)
Puikulaperunakreemiä
Sinapinsiemenpikkelöityä retiisiä ja omenaa
Leipäjuustomuruja ja ruohosipulipyryä
Coquus Luomu mallassämpylöitä

Jussi-patsas
“Juniperus” Katajapaahdettua hirvensisäfileetä
(Kasvisvaihtoehto: “Sitrus” Linssi-munakoisomedaljonkeja)
Tummaa mustatorvisienikastiketta
Porkkana-keltajuuripaistosta
Lakka-punasipulihilloketta ja persiljapyryä

Lumikuningatar
Puolukkamoussea, vaniljakreemiä ja suklaacrumblea
Marenkipyryä ja ruiskaunokinterälehtiä

Vuoden 2014 Jussi Juhlan makutarinan tyylilajiksi valittiin
hersyvyys, hohdokkuus ja hurmaavuus.
Menun makumuotoilun lähtökohtana olivat tämän ajan ruokailmiöt ja sen makuideat napatiin euroopan ja muun maailman keittiöistä
.

THE JUSSI MENU 2014
The Couvert – Sinulle Makukirje
The Amuse – Makupala
The First Course – Film Noir hengessä
The Second Course – Paperikäärö
The Sweet Course – Mustaherukkamakia

Vuoden 2013 Jussi Juhlan makutarinaa inspiroi Lumiéren veljesten ensimmäinen elokuvanäytös Suomessa ja suomalaisen elokuvan menneisyys. Juhlamenun eri ruokalajien makumuotoilu perustui suomalaisiin raaka-aineisiin kansainvälisyyttä unohtamatta ja se kurkotti vahvasti tulevaisuuteen.

ELÄVÄN KUVAN MAKUMAISEMA JUHLAILLALLINEN 2013
1904 Filmikela 2013 
1944 Jussi 2013
Tribute Aili Ansa Inkeri 

Kaapelitehdas – Merikaapelisali
Isäntä Filmiaura
Makutarinan tilaaja ja toteuttajakumppani Capital Catering Oy
600 kutsuvieraalle / tilaisuus

 


Gasum 20 vuotta -juhlaGASUM 20 VUOTTA & 40 VUOTTA MAAKAASUA SUOMESSA JUHLA

Juhlan makutarina kunnioitti Gasumin ympäristöarvoja ja viestejä.
Buffetillallinen makumuotoiltiin kolmeen tarkkaan harkittuun ruokalajikokonaisuuteen. Makuvalintoja ohjasivat suomalaisuus ja paikallisuus sekä luonnon moninaiset puhtaat raaka-aineet, kuten merikalat, sienet, juurekset, riista ja marjat.

MAKUJALANJÄLKI 20 & 40 JUHLAMENU
Makujälki No: 1. Leipäpuro – Itämeri 59N 21N – Juustohelmi
Makujälki No: 2. Käpy – East & West
Makujälki No: 3. Liekkimalja: omenaa, tyrniä ja pippurivaahtokarkkia

Suvilahden Kattilahalli, Helsinki
Tilaisuuden tuottaja Tilaisuuksien ideointi- ja toteuttamistoimisto Tapaus Oy
Makutarinan toteuttajakumppani Share Catering
500 kutsuvieraalle

 


MILLENNIUM-TEKNOLOGIAVIIKON RUOKAILUHETKET

Millennium-viikon ruokailuhetkien teemana oli puun kasvutarina, joka kuvastaa innovaation kehitystä siemenestä kukkaloistoon.

´Silmupuu – Bud of Leaves`

Lehdistötilaisuus ja työlounas / Suomen Kansallisooppera / Suomen Kansallisoopperan Ravintolat

´Kesäpaiste – Summer Shine`

Millennium Technology Summit Lunch / Suomen Kansallisooppera / Kanresta Oy

´Lehtipuu – Green Hardwoods`

Millennium-teknologiapalkintojuhlan cocktailtilaisuus / Suomen Kansallisooppera

´Kukkapuu – Flower Tree` (kuvassa)

Gaala-illallinen / Presidentinlinna

 


MILLENNIUM TECHNOLOGY PRIZE GALA DINNER

Illallisen lautasille makumaalattiin suomalainen aito ja puhdas alkukesän maisema. Suomalainen Makumaisemamenu:

Resée du matin – Clapotis – Jardin dete – Horizon

Suomen Ritarihuone / Ravintoloitsija Capital Catering Oy
150 kutsuvieraalle

 

 

 

 


 

LeipäpuroMARIOFF OY HI-FOG DAYS

Isännän toiveista ulkomaalaisille vieraille luotiin Makutarinapolku
halki kesäisen Suomen.

Pathway of taste around Finland Dinner
Neljän ruokalajien draamallinen illallinen:

Morning Dew – Ripple – Summer Rain – Snowflakes

Ravintola Boathouse / Helsinki
150 kutsuvieraalle

 

 

 


TAPAHTUMIA

Chef Luola on ollut luomassa monenlaisten tapahtumien VIP-vieraille ainutkertaisia makutarinahetkiä.

Chef Luola on ollut mukana urheilutapahtumissa, mm. Jääkiekon MM-kilpailuissa Helsingissä 2003, Hiihdon MM- kilpailuissa Lahdessa 2001 ja Yleisurheilun Ericsson GP:ssä 1999 ja 2000.

Kulttuuritapahtumista Chef Luolan Makutarinat ovat toteutunut mm. Helsinki 2000 Kulttuurikaupunkitapahtuman Suussa sulavaa suomesta -ravintolassa. Ravintolassa, jonka Makutarinan lähtökohtia olivat maakuntien reseptit ja raaka-aineet, jossa vieraili kahdeksan päivän aikana noin 12 000 vierasta.

Pori Jazz Festivaalin VIP-vieraat ovat saanneet nauttia Chef Luolan
Makutarinoista jo 17 kertaa.


PORI JAZZ FESTIVAALIT
VIP- RUOKATUOTEKONSEPTIEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS
UNIIKIT MAKUTARINAT:

FEAST & TASTE & GREEN Menut 2013
DOUBLE Taste&Enjoy Menut 2012
Voikukka&Dandelion Menut 2011
I LOVE JAZZ & I LOVE FOOD DINNER JA NIGHT Menut 2010
Dinner Jazzbuffet44.Menut 2009
Under The Tree Dinner Menu ja Under The Stars Iltapalamenu 2008
VouDou.Vip Food Pavilion Menut 2007
HOT.FOOD.COOL.JAZZ. Buffetmenut 2006
SOL- buffet 1966&2005 Menu ja The Blue Note Buffet SuperjamiMenu 2005
Parks Pavilion Buffetmenu ja Viva Jazzviesta SuperjamiMenu 2004
Aromi Buffetmenu ja Wild Things Superjamimenu 2003
Food Rhythm Buffetmenu ja The Great Bubbles SuperjamiMenu 2002
Food Stage & Food Stars Buffetmenut 200
Trumpeter Lunch Buffetmenu ja Food Voodoo SuperjamiMenu 2000
Jazz Food Market Buffetmenu ja Butcher´s Special SuperjamiMenu 1999
Pineapplejazz Buffetmenu ja Jackpot! SuperjamiMenu 1998
Jazz Barbeque Buffetmenu 1997

Arena VIP- ravintolat, Kirjurinluodon VIP ja Superjamit
Työn  tilaaja ja ravintoloitsija Sodexo Oy
VIP- vieraita 3000-4000 / vuosi