Chef Luola on makumuotoillut yli 450 uniikkia makutarinaa
eri isäntien tilaisuuksiin ja tapahtumiin.
Makutarinan suunnittelutyö on aina eläytymistä
ja perehtymistä isännän arvoihin, viesteihin
sekä valittuihin tavoitteisiin ja tunnelmaan.
Tarina voidaan toteuttaa lähes mihin tahansa
tilaisuuteen tai tapahtumaan.
Tilaisuus voi olla asiakastilaisuus, messut, seminaarit,
vuosijuhla, tuotelanseeraus, lehdistötilaisuus jne.
Paikan ja toteutustavan päättää isäntä:
cocktail-tilaisuus, aaminainen, brunssi, buffet,
lounas, illallinen, piknikboxit tai ihan mikä vaan…
Tässä muutamia esimerkkejä Makutarinoista isäntien luvalla.
Makukohtaamisiin…
ITÄMERI – LIEMESSÄ VAI EI? VAIKUTTAJALOUNAS
MAKULAITURILLA BUFFET – MAKUTARINA
Suunnittelimme ja toteutimme isäntien kanssa Makutarinan jossa oli viisi pienempää makukertomusta Itämeren suojelemisen näkökulmasta.
Menussä maistuivat mm. silakan ja muikun rakkausliitto
sitrus-puikulakreemillä ja japanihenkinen järvikalamurkesuupala.
Tilaisuuden yhteistyökumppanina oli John Nurmisen säätiön
Puhdas Itämeri-hanke.
Työn tilaaja: Unilever Food Solutions ja Lagerblad Foods Oy
Valokuvat: Kari Likonen, Studiokari
NUOTTA
(Villikalaruokaa särjestä, muikusta ja silakasta)
° Yhteennuotattu kalapari
° Abramis brama & Rutilus rutilus
° Veden ja pellon viljaa
YLISTYS MERIAJOKASNIITYILLE
(Paljon kasviksia ja vastuullista lihaa harkitusti)
° Siemen & Silmu
° Nuppu & Kukka
° Sato & Saalis
LUONNON KIERTOKULKU
(Vastuullisia liha- ja kasvisruokia)
° Green & Game Lowe
° Duottar & Boazu
° Grass & Laitumella
° Pinnalta Poimittua
WITHOUT WASTE
(Jälkiruoka-annoksia hävikin vähentämisen näkökulmasta)
° Kaksi lettua:
Porkkana-pinaattilettu
Ruokabanaanilettu
° Makulisäke:
Kontukimalainen = Mustikka-vaniljahilloketta
Metsänekku = Kuusenkeräkkäsiirappi-kardemummajuustoa
Makumuisto = Suklaa-mokkakiisseliä
° Ripotuksia:
Puolama = Kuivattu puolukka ja unikonsiemeniä
Meringue = Marenkimuruja ja merisuolahippuja
Mantšuria = Puffattua tattaria ja pakastekuivattua tyrniä
LÄHDE & H2O
Makuvesiä mm. puolukan-, kuusen- ja kurkunmakuisina
20 VUOTTA JA 20. MAKUTARINAA
PORMESTARIN ITSENÄISYYSJUHLAAN
HELSINGIN NELJÄSLUOKKALAISILLE
Finlandia talo
6300 vierasta / vuosi
yhteensä noin 120 000 vierasta
MAKUTARINAT 2019 – 2000:
2019 Makukaverit & Samk Killar
2018 Makutellus & Smak Tellus
2017 Suomalaisia Makumaisemia & Finska Smaklandskap
2016 Makuruno & Smakminnen
2015 Suomeni & Mitt Finland -reseptikirja
2014 Juhlat Kaupungissa & Fest i stan
2013 Ilo:) & Glädje:) Juhlamenu
2012 1812 Vene & Båt 2012
2011 Makupalapeli & Smak-Pussel
2010 I Love Suomi & I Love Finland Menu
2009 Helsinkihaarukka Menu
2008 Tähti olet Sinä! Menu
2007 YhdessäME! 1917Juhlamenu2007
2006 Isänmaani ompi Suomi… Menu
2005 NAM menu
2004 Me ollaan ITSENÄISII! Menu
2003 Koivu ja Tähti Menu
2002 Suomeni 85- vuotta Menu
2001 Oi maamme Suomi… Menu
2000 Siniristilippu Menu
SUPERWOOD FESTIVAALIT 2019 – 2018 – 2017
HOTEL RANTAPUISTO
IVANA HELSINGIN JÄRJESTÄMÄ TAPAHTUMA:
MUSIIKKIA, PUHEITA, KUVATAIDETTA JA KASVISRUOKAA
SUPERWOOD = SUPERFOOD
This is the first festival in Finland to have only vegetarian food.
The festival will focus on finding the best tastes, new producers,
food for eyes, mouth and soul.
Suomen ensimmäinen festivaali, jolla on vain kasvisruokaa.
Festivaali keskittyy parhaiden makujen, uusien tuottajien, silmien,
suun ja sielun ruokaan. IvanaHelsinkI www.superfoodfestival.com
FIREPLACE RAVINTOLAN MENUSUUNNITTELU:
Breakfast Time & Aamuni buffet
Brunch Time & Brunssi Hetki buffet
Dinner & Päivällinen buffet
Työn tilaaja: Hotel Rantapuisto
900 festivaalivierasta / päivä / vuosi
IPI KULMAKUPPILA
MAKUMUOTOILUPROJEKTI 2020- 2015
www.ipikulmakuppila.fi
Soppa & Salaattilounaan menusuunnittelu.
Lauantai(b)runssimenun makumuotoilu.
Ravintolan konsultoiva keittiömestari.
IPI Kulmakuppila avattiin 4.8.2015
Työn tilaaja: Kahvila IPI Oy
TAPAHTUMIA
Chef Luola on ollut luomassa monenlaisten tapahtumien VIP-vieraille ainutkertaisia makutarinahetkiä.
Chef Luola on ollut mukana urheilutapahtumissa, mm. Jääkiekon MM-kilpailuissa Helsingissä 2003, Hiihdon MM- kilpailuissa Lahdessa 2001 ja Yleisurheilun Ericsson GP:ssä 1999 ja 2000.
Kulttuuritapahtumista Chef Luolan Makutarinat ovat toteutunut mm. Helsinki 2000 Kulttuurikaupunkitapahtuman Suussa sulavaa suomesta -ravintolassa. Ravintolassa, jonka Makutarinan lähtökohtia olivat maakuntien reseptit ja raaka-aineet, jossa vieraili kahdeksan päivän aikana noin 12 000 vierasta.
Pori Jazz Festivaalin VIP-vieraat ovat saanneet nauttia Chef Luolan
Makutarinamenuistä useamman vuoden peräkkäin.
PORI JAZZ FESTIVAALIT
VIP- RUOKATUOTEKONSEPTIEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS
UNIIKIT MAKUTARINAMENUT 2013 – 1997:
FEAST & TASTE & GREEN 2013
DOUBLE Taste & Enjoy 2012
Voikukka & Dandelion 2011
I LOVE JAZZ & I LOVE FOOD DINNER JA NIGHT 2010
Dinner Jazzbuffet44. 2009
Under The Tree Dinner ja Under The Stars 2008
VouDou.Vip Food Pavilion 2007
HOT.FOOD.COOL.JAZZ. BUFFET 2006
SOL Buffet 1966 & 2005 ja The Blue Note Buffet Superjamit 2005
Parks Pavilion Buffet ja Viva Jazzviesta Superjamit 2004
Jazz Taste Buffet ja Wild Things Superjamimenu 2003
Food Rhythm Buffet ja The Great Bubbles Superjamit 2002
Food Stage & Food Stars Buffet 2001
Trumpeter Lunch Buffet ja Food Voodoo Superjamit 2000
Jazz Food Market Buffet ja Butcher´s Special Superjamit 1999
Pineapplejazz Buffet ja Jackpot! Superjamit 1998
Jazz Barbeque Buffet 1997
Arena VIP- ravintolat, Kirjurinluodon VIP ja Superjamit
Työn tilaaja ja ravintoloitsija Sodexo Oy
VIP- vieraita 3000-4000 / vuosi