Huikeita makutarinoita jo 20. vuotta

Chef Luola on makumuotoillut yli 400 uniikkia makutarinaa
eri isäntien tilaisuuksiinja tapahtumiin.
Makutarinan suunnittelutyö on aina eläytymistä
ja perehtymistä isännän valitsemaan tunnelmaan.
Tarina voidaan toteuttaa lähes mihin tahansa
tilaisuuteen tai tapahtumaan.
Tilaisuus voi olla asiakastilaisuus, vuosijuhla,
cocktail-tilaisuus, brunssi, tuote-esittely jne.
Tässä muutamia esimerkkejä
Makutarinoiden nimistä ja ajatuksista isäntien luvalla.

Makukohtaamisiin…

 

 

 


IMG_5693ISLET GROUP 6.9.2018 BRÄDIUUDISTUKSEN LANSEERAUSTILAISUUS
G18 JUHLATILA

Me HAPPYMOOR asiantuntijat toteutimme ISLET GROUP:in brändiuudistuksen jonka yhtenä osana oli juhlagaalan makujen tarinallistaminen yrityksen uusiin arvoihin ja viesteihin.

MAKULUODOLLA & TASTE OF ISLET
IsletGroupGala-Taysikoko-20180906-116-JohnTackmanRantakivillä luoto
Mertaluoto

Archipelagoluoto
Marja & juustoluoto
Makialuoto
Lähdeluoto              

Lisätietoja HAPPYMOOR palveluista ja tuotteista: www.happymoor.fi
Catering-yhteistyökumppani: www.sharecatering.fi
Kuvat: Happymoor, Johan Tackman ja Islet Group

 

 

 


 

neste_70_headerNESTE OYJ 70 VUOTTA HENKILÖSTÖJUHLA 25.5.2018
MESSUKESKUS, HELSINKI

MAKUKATU & TASTE OF STREET RUOKAPISTEET:
Green Taste Office
Fish Shop
Spice Bazaar
Barbecue Post
Ice Cream & Candy Cafe

Makutarinan tilaaja:
Tilaisuuksien ideointi ja toteuttamistoimisto Tapaus Oy
Toteuttajakumppani: Fazer ravintolat
4000 vierasta

 


 

IMG_4595PORMESTARIN ITSENÄISYYSJUHLA
BORGMÄSTARENS SJÄLVSTÄNDIGHETSMOTTAGNING
HELSINGIN NELJÄSLUOKKALAISILLE
FINLANDIA-TALO 30.11.2017

SUOMI 100 – JUHLITAAN YHDESSÄ 
GRATTIS FINLAND 100 ÅR
Juhlan makutarina on kunnianosoitus suomalaisille luonnolle.
Menun inspiraation lähteenä on suomalainen maisema,
metsien, niittyjen, peltojen ja puutarhojen sadonkorjuu.
Chef Luolan 18 Makutarina juhlaan.

SUOMALAISIA MAKUMAISEMIA MENU
FINSKA SMAKLANDSKAP MENY

MARJAMAISEMA & BÄRLANDSKAPET
Juhlamalja: Kuplivaa vadelmajuomaa Jaakkolan tilalta
Festdryck: Bubblande hallondryck från Jaakkola gård

JYVÄMAISEMA & KORNLANDSKAPET
Appelsiini-fenkolileipänen, savujuusto-yrttikreemiä ja ruislastupurje

Apelsin-fänkålsbröd, kräm av rökt ost och örter, rågsegel

PUUTARHAMAISEMA & TRÄDGÅRDSLANDSKAPET
Vegetikkari: Kikhernenappi, suomiperunaa ja kirsikkatomaattia
Grönsaksspett: Kikärtsbulle, finsk potatis och körsbärstomat
Tillikastiketta - Dillsås

METSÄMAISEMA & SKOGSLANDSKAPET
Mustikka-sitruunakakkua
Finlandia marmeladikuulia
Blåbärstårta med citronkräm och Finlandia marmelad

Makutarinan tilaaja: Helsingin kaupunki / Helsingin Markkinointi Oy
Toteuttajakumppani: Finlandia-ravintola – Kanresta Oy
Toteutuksessa mukana 80 Stadin ammattiopiston hotelli-, ravintola- ja
cateringalan opiskelijaa
6300 vierasta kahdessa eri juhlassa.


 

IMG_4490IMG_3723SUPERWOOD-FESTIVAALI
HOTEL RANTAPUISTO 20. – 22.10.2017
IVANA HELSINGIN JÄRJESTÄMÄ TAPAHTUMA:
MUSIIKKIA, PUHEITA, KUVATAIDETTA JA KASVISRUOKAA

SUPERWOOD  = SUPERFOOD
This is the first festival in Finland to have only vegetarian food.
The festival will focus on finding the best tastes, new producers,
food for eyes, mouth and soul.

Suomen ensimmäinen festivaali, jolla on vain kasvisruokaa.
Festivaali keskittyy parhaiden makujen, uusien tuottajien, silmien,
suun ja sielun ruokaan. 
IvanaHelsinkI www.superfoodfestival.com

FIREPLACE RAVINTOLAN MENUSUUNNITTELU:
Breakfast Time & Aamuni buffet
Brunch Time & Brunssi Hetki buffet
Dinner & Päivällinen buffet

Työn tilaaja: Hotel Rantapuisto
700 festivaalivierasta / päivä

 


 

IMG_20170607_101214_resized_20170607_101226107 IMG_20170607_101248_resized_20170607_101257619[1]APETIT OYJ – ASIAKASTILAISUUS 6.6.2017

Tilaisuuden makutarinan suunnittelun lähtökohtina olivat Apetit kasvis-, kala-, marja-,
vilja- ja öljyraaka-aineet sekä isännän toiveet ja yrityksen visio olla vuonna 2018
kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä.

MAKIAMAISEMA
Tilassa: linnunlaulua, luontokuvaa, suomalaista muotoilua ja pohjolan makuja.

ULTIMA THULE MAKUPOLKU
Mustikka-kardemummapiirakkaa ja ruusunmarja-vaniljakastiketta
Mansikka-raparperikiisseliä
Herne-hunajapannacotta
Vegepops -granita: Keltainen porkkana-ananas, Porkkana-mango ja Punajuuri-mansikka

Työn tilaaja: Apetit Oyj
Kuvat: Apetit Oyj, Tuija Österberg

 

 


 

 

_MG_9763-EditPIHVIKARJAKASVATTAJIEN LIITTO ry
KOKKAA KOKO KOMEUS -PROJEKTI 2016-
www.pihvikarja.fi

Koulutus- ja asiantuntijatehtäviä liiton jäsenille.
Reseptisuunnittelua pihvikarjan lihasta.
OKRA 2016 Maatalousmessujen makupromojen suunnittelu ja toteutus.

 

 

 

 


 

IMG_2588[2]

IPI KULMAKUPPILA
MAKUMUOTOILUPROJEKTI 2015-
www.ipikulmakuppila.fi

Vitriinivalikoiman suunnittelu.
Soppa & Salaattilounaan menusuunnittelu.
Lauantairunssimenun makumuotoilu.
Ravintolan konsultoiva keittiömestari  2016-

IPI Kulmakuppila avattiin 4.8.2015
Työn tilaaja: Kahvila IPI Oy

 

 

 


 

IMG_3604 kopio.JPGVERSIO2YLIPORMESTARIN ITSENÄISYYSJUHLA
ÖVERBORGMÄSTARENS SJÄLVSTÄNDIGHETSMOTTAGNING
HELSINGIN NELJÄSLUOKKALAISILLE
FINLANDIA-TALO 1.12.2016
20 VUOTTA YLIPORMESTARIN ITSENÄISYYSJUHLAA

MAKURUNOJA
20-vuotisjuhlan makutarinan innoituksen lähteenä

olivat kirjailija Heikki Niskalta varta vasten tähän
juhlaan tilatut ruokarunot. Kirjailijalle annettiin
tehtäväksi kirjoittaa runot suomalaisista, puhtaista
kasvis- ja marjaraaka-aineista: perunasta, porkkanasta,
tomaatista ja mansikasta.

Raaka-ainevalinnoissa suosittiin ilmastomyönteisiä
ruoka-aineita. Sormin syötävät suolaiset ja makeat
näppipalat valmistetaan pääsääntöisesti
luomuraaka-aineista. 

JUHLAMENU & MAKURUNO
FESTMENY & SMAKDIKTEN 

PIRSKAHTELEVA JUHLAJUOMA:
`VAVESAAREN TILAN LUOMU-MANSIKKAMALJANEN
`SKUMMANDE FESTDYRCK: EKOLOGISK JORDGUBBSSAFT
FRÅN VAVESAARI GÅRD

OIVA MUKULA:
Mikä on oiva mukula? Kyselee Sulo Sukula.
Kiinteä tai jauhoinen, keitettynä keltainen.
Leivän lailla arjen aarre,
leivän lailla pyhän aarre.
Tiesittekö te, perunahan se!
PORKKANA: 

Lumiukko jää vaille nokkaa, kun perhe porkkanoista
monenmoista kokkaa: lettuja ja lootaa, soosia ja soppaa,
Leipäsiä, kakkusia, illan tullen ihania.
`LUOMU-PERUNA-PORKKANAKUPPONEN
`EKOLOGISK POTATIS-MOROTS-SKÅL

TOMAATTI:
Tomaatti, totta kai oman laulun sai!
Tomaatti siellä, tomaatti täällä.
Niitä pilkoin pikapikaa, heitin sekaan basilikaa.
Tomaatti mehevin minut
virvoitti, tomaatti punaisin säkeet kirvoitti! Tomaatti,
totta kai oman laulun sai!
`LUOMU-NIITTYLIHAPULLA-TOMAATTITIKKUNEN
`EKOLOGISK KÖTTBULLE OCH KÖRSBÄRSTOMAT PÅ SPETT

KESÄN MAKU: 
Ah, mikään ei voita kesän mansikoita!
Kokille huudan eläköön, kun pani
niitä kakkusiin. Vaikka on talvi,
näen kukkasen, kuulen pääskysen!
Maistoin mansikan, marjan ihanan!
`LUOMU-MANSIKKAKAKKUNEN
`EKOLOGISK JORDGUBBSTÅRTA

Makutarinan tilaaja: Helsingin kaupunki / Helsingin Markkinointi Oy
Toteuttajakumppani: Finlandia-ravintola – Kanresta Oy
Toteutuksessa mukana 60 Stadin ammattiopiston hotelli-, ravintola- ja cateringopiskelijaa
6200 vierasta kahdessa eri juhlassa.

 


 

IMG_2697bbjpgHP FINLAND OY JA HEWLETT PACKARD ENTERPRISE YLIOPPILASKUNNAN LAULAJIEN JOULUKONSERTIT ASIAKKAILLE
2015 – 2014 – 2013 – 2012 – 2011 – 2010 – 2009

Joka vuosi  joulukonsertin uniikin makutarinan tavoitteena on yllättää HP:n kutsuvieraat.

Makuwillapaita, vuoden 2015 makutarina, kuvastaa Joulun lämpöä,
yhdessäoloa ja perinteiden merkitystä.

Uniikin menun eri ruokalajien nimet lainattiin Jean Sibeliuksen sävellyksistä
hänen syntymänsä kunniaksi josta on kulunnut 150 vuotta.

MAKUWILLAPAITA 16.12.2015

ALKUMALJA
*SÄVELRUNO FINLANDIA*

Kylmäpuristettua Jaakkolan tilan mansikkamehua ja kuplivaa kuohuviiniä

 KYLMIÄ RUOKIA
*SÄVELRUNO LUONNOTAR*
Ruis-pellavansiemenleipää
Haapasieni-graavilohiröra
Herne-luomukananmunaröra

*VENEMATKA 1893*
Yrtti-suolakurkkusilakoita
Paahdettua luomuperunaa ja broccolipestoa

*EN ETSI VALTAA LOISTOA*
Balsamico-punajuurta, fenkolia ja Juhla-cheddarmuruja
Savoijinkaali-punasipulicoleslaw, paahdettua ruusukaalia ja sitruuna-kardemummavinegeretteä

LÄMMIN RUOKA
*SÄVELRUNO TAPIOLA*
Maalaiskukonpojan confattua paistia
Paahdettua Ahvenanmaa omenaa ja soijapapuja
Tummaa lakritsi-laakerilehtikastiketta
Luomuporkkana-spelttihelmilaatikkoa ja hunajamanteliripotusta

 JÄLKIRUOKAMALJA
*ON HANGET KORKEAT NIETOKSET*
Punakarviaiskiisseliä
Piparkakku-suklaamuruja ja Amarettokreemiä

MAKUTARINAN NIMET 2014 – 2009:
Joulupaperi & Christmas Wrap Menu 2014
XMAS Finland &  California Unique Evening Menu 2013
Pohjantähti – Polstjärna – North Star Konserttimenu 2012
Candlelight – Kynttilän Valossa Menu 2011
Colors of Chrismas Menu 2010
Joulunmakuisia Tarinoita Menu 2009

Finlandia-talo
Makutarinan toteuttajakumppani Finlandia-ravintola – Kanresta Oy
1000 kutsuvieraalle / tilaisuus


10408117_605021532931519_6775809472630461007_n

SUOMALAINEN ELOKUVAPALKINTO – JUSSI JUHLAT

Vuoden 2015 makutarinan innoituksen lähteenä oli suomalainen, aito, konstailematon rehti luonto ja sen eri antimet.
Pääruokalautasten reunoilla olevat uniikit Jussi-piirroskortit olivat pääkaupunkilaisten lasten piirtämiä, jotka lumosivat juhlavieraat.

JUSSI GAALA – PYRY MENU 1.2.2015

Lapponia
Pintasavustettua graavattua siikaa
(Kasvisvaihtoehto: Savustettua punajuuri-paputerriiniä)
Puikulaperunakreemiä
Sinapinsiemenpikkelöityä retiisiä ja omenaa
Leipäjuustomuruja ja ruohosipulipyryä
Coquus Luomu mallassämpylöitä

Jussi-patsas
”Juniperus” Katajapaahdettua hirvensisäfileetä
(Kasvisvaihtoehto: ”Sitrus” Linssi-munakoisomedaljonkeja)
Tummaa mustatorvisienikastiketta
Porkkana-keltajuuripaistosta
Lakka-punasipulihilloketta ja persiljapyryä

Lumikuningatar
Puolukkamoussea, vaniljakreemiä ja suklaacrumblea
Marenkipyryä ja ruiskaunokinterälehtiä

Vuoden 2014 Jussi Juhlan makutarinan tyylilajiksi valittiin
hersyvyys, hohdokkuus ja hurmaavuus.
Menun makumuotoilun lähtökohtana olivat tämän ajan ruokailmiöt ja sen makuideat napatiin euroopan ja muun maailman keittiöistä
.

THE JUSSI MENU 2014
The Couvert – Sinulle Makukirje
The Amuse – Makupala
The First Course – Film Noir hengessä
The Second Course – Paperikäärö
The Sweet Course – Mustaherukkamakia

Vuoden 2013 Jussi Juhlan makutarinaa inspiroi Lumiéren veljesten ensimmäinen elokuvanäytös Suomessa ja suomalaisen elokuvan menneisyys. Juhlamenun eri ruokalajien makumuotoilu perustui suomalaisiin raaka-aineisiin kansainvälisyyttä unohtamatta ja se kurkotti vahvasti tulevaisuuteen.

ELÄVÄN KUVAN MAKUMAISEMA JUHLAILLALLINEN 2013
1904 Filmikela 2013 
1944 Jussi 2013
Tribute Aili Ansa Inkeri 

Kaapelitehdas – Merikaapelisali
Isäntä Filmiaura
Makutarinan tilaaja ja toteuttajakumppani Capital Catering Oy
600 kutsuvieraalle / tilaisuus


Gasum 20 vuotta -juhlaGASUM 20 VUOTTA & 40 VUOTTA MAAKAASUA SUOMESSA JUHLA

Juhlan makutarina kunnioitti Gasumin ympäristöarvoja ja viestejä.
Buffetillallinen makumuotoiltiin kolmeen tarkkaan harkittuun ruokalajikokonaisuuteen. Makuvalintoja ohjasivat suomalaisuus ja paikallisuus sekä luonnon moninaiset puhtaat raaka-aineet, kuten merikalat, sienet, juurekset, riista ja marjat.

MAKUJALANJÄLKI 20 & 40 JUHLAMENU
Makujälki No: 1. Leipäpuro – Itämeri 59N 21N – Juustohelmi
Makujälki No: 2. Käpy – East & West
Makujälki No: 3. Liekkimalja: omenaa, tyrniä ja pippurivaahtokarkkia

Suvilahden Kattilahalli, Helsinki
Tilaisuuden tuottaja Tilaisuuksien ideointi- ja toteuttamistoimisto Tapaus Oy
Makutarinan toteuttajakumppani Share Catering
500 kutsuvieraalle

 


 

Penrose Cake 2010LEMMINKÄINEN Oyj 100-VUOTISHISTORIIKIN JULKISTAMISTILAISUUS

Kirjailija Antti Tuurin historiikin hieno teksti antoi innoituksen Makutarinalle
jonka makupolku kulki menneisyydestä vahvasti nykypäivää.

Pikipoika100 Buffetmenu

Ravintola Pääposti
Makutarinan toteuttaja Fazer Ravintolat
100 kutsuvieraalle

 

 


MILLENNIUM-TEKNOLOGIAVIIKON RUOKAILUHETKET

Millennium-viikon ruokailuhetkien teemana oli puun kasvutarina, joka kuvastaa innovaation kehitystä siemenestä kukkaloistoon.

´Silmupuu – Bud of Leaves`

Lehdistötilaisuus ja työlounas / Suomen Kansallisooppera / Suomen Kansallisoopperan Ravintolat

´Kesäpaiste – Summer Shine`

Millennium Technology Summit Lunch / Suomen Kansallisooppera / Kanresta Oy

´Lehtipuu – Green Hardwoods`

Millennium-teknologiapalkintojuhlan cocktailtilaisuus / Suomen Kansallisooppera

´Kukkapuu – Flower Tree` (kuvassa)

Gaala-illallinen / Presidentinlinna

 


MILLENNIUM TECHNOLOGY PRIZE GALA DINNER

Illallisen lautasille makumaalattiin suomalainen aito ja puhdas alkukesän maisema. Suomalainen Makumaisemamenu:

Resée du matin – Clapotis – Jardin dete – Horizon

Suomen Ritarihuone / Ravintoloitsija Capital Catering Oy
150 kutsuvieraalle

 

 

 

 

 


 

LeipäpuroMARIOFF OY HI-FOG DAYS

Isännän toiveista ulkomaalaisille vieraille luotiin Makutarinapolku
halki kesäisen Suomen.

Pathway of taste around Finland Dinner
Neljän ruokalajien draamallinen illallinen:

Morning Dew – Ripple – Summer Rain – Snowflakes

Ravintola Boathouse / Helsinki
150 kutsuvieraalle

 

 


 

KAINUTLAATUINEN KAINUU HELSINGISSÄ 13. – 15.6.2014 IHMISEN KOKOINEN KYLÄ KYLÄSSÄ, KAIKILLE

Kainutlaatuinen maakuntajuhla Senaatintorilla. 
Seitsemän teema-aluetta ja kuusi kahvilaa sekä ravintola.
Teema-alueet kuljettivat kävijät kainutlaatuiselle makupolulle, jossa esiteltiin kainuulaista ruokaa ja elämäntapaa.

MUMMOLA: Juustoleipäkahvila ja hilloja, käsitöitä, kalasäilykkeitä jne.
KYLÄBAARI: Kyläbaari ja luomulihakeittoa soppatykistä sekä
kainuulaisia kyläyhdistyksiä

JUURET: Sota-ajan kahvila ja kainuulaisia sukuseuroja
RUOKAWAKKA: Rönttöskahvila ja tuliaiseksi kotiin kainuulaisia
monen moisia ruokaherkkuja

KAINUTAR: Leivoskahvila ja kainuulaista artesaaniosaamista
WILLI KAINUU: Niittykahvila nuotiolettuineen ja voissa paistettuja muikkuja
sekä mm. kainuulaista luontomatkailua

WIINIKIEVARI: Vuokatin Viinin kuohuviiniä, omenasiideriä ja mansikkalimonadia sekä kyytönjuustoburgereita
ACTIVITY KAINUU: Pelikontti ja pesäpallosimulaattori sekä kainuumediaa

Tapahtuma-alueen teemaidean ”isä”.
Ruokayrittäjien avustaminen tuotesuunnittelussa ja toteutuksessa.
Kävijöitä tapahtumassa noin 80 000 – 100 000.
Työn tilaaja: Kainuun liitto


ACCENTURE ILLALLISET

Pöytiin tarjoiltujen ainutlaatuisten illallisten Makutarinoita inspiroi vahvasti isännän valitsemat huikeat tilat ja niiden tarinat.

Citius – Altius – Fortius Illallismenu 2010

Suomen Urheilumuseo / Sodexo Oy
30 kutsuvieraalle

Illallinen Tamminiemessä Urho Kekkosen pöydässä 2007

Urho Kekkosen museo
20 kutsuvieraalle

Viisinäytöksinen Oopperaillallinen 2007:
Tchaikovsky Cocktails – Verdi Appetizers – Rossini First Course – Bizet Main Course – Merikanto Juusto – Mozart Dessert

Aleksanterin teatterin näyttämöllä
60 kutsuvieraalle

Pisara Menu 2006:
Koho – Liplatus – Paltamo – Katiska – Pisaroita

Yrjönkadun Uimahalli
60 kutsuvieraalle


 

LÄHITAPIOLA
HENKIGAALA

LähiTapiolan henkilökunnan ensimmäisen Henkigaalan makutarina sai inspiraationsa elämän monimuotoisuudesta, yhdessäolon ja yhteisen jakamisen elementeistä. Ripaus kevättä ja suomalaiset lähellä tuotetut raaka-aineet ohjasivat kaikkia ruokalajivalintoja. Menu ruokalajien väreissä leikiteltiin vihreän ja oranssin eri sävyillä

ELÄMÄSI MAKU GAALAMENU 

`ELÄMÄSI HUIKOPALA
Grillattua Klippan Valkohomejuustoa ja raparperi-punasipulihilloketta 

`ELÄMÄSI LEIPÄLAHJA
Hernehummuksella täytetty tuulihattu, unikonsiemensämpylä ja ruistikku
Elämän suola

`ELÄMÄSI KALA-ANNOS
Kuohkeaa viherparsa-puikulaperunakeittoa ja sitruunankuorella maustettua prässättyä siikaa
Siianmäti-tillimoussea lusikassa ja versoja 

`ELÄMÄSI PÄÄRUOKA
Rakuunahaudutettua vasikanposkea ja paistettua luumua haarukassa
Tummaa appelsiininkuorella maustettua kastiketta
Porkkanapyreetä, korvasienitattaria ja karamellisoitua salottisipulia
Basilikapikkelöityä suomikurkkua ja kirsikkatomaatteja

`ELÄMÄSI MAKIA
Passionposset
Suklaa-sahramikakkua
Vadelma-vaniljakastiketta jaettavaksi

Vanha Ylioppilastalo – Helsinki
Työ tilaaja: Tapaus
Makutarinan toteuttajakumppani: Royal Ravintolat – Vanha Ylioppilastalo
70 kutsuvieraalle


 

BERNER OY
HEINÄVEDEN TUOTANTOLAITOSTEN AVAJAISET

Avajaispäivän ruokailuhetkien makumuotoilun lähtökohtana olivat Berner Oy:n arvot, historia sen brändituotteiden viestit.
Pääosaan nostettiin uusissa tuotantolaitoksissa valmistettavat tuotteet sekä tuotteiden valmistuksessa käytettävät moninaiset raaka-aineet, kuten vesi, vilja, marjat, hunaja ja hedelmät. Innoituksen alkulähteenä oli myös Heinävesi – kuntien kerma, ja sen huikeat maisemat.
Lounasmenun ruokalajien raaka-ainevalinnoissa kunnioitettiin suomalaisuutta, paikallisuutta, luontoa ja puhtautta sekä perusmakujen harmoniaa.

MAKUPISAROITA-TARINA, RAJAMÄEN ETIKOIDEN INNOITTAMANA

SÖREN & IIVO
Valkoviinietikkapisaroitua silli-sinapinsiemenkawiaaria
Iiro-arinaruislimppua ja luomuvoita

HEINÄVESI
Maustepippurigraavattua ja kylmäsavustettua kuhaa

Leppäsavustettuja pikkuahvenia
Luomu väkiviinaetikkapisaroitua metsäsienisalaattia ja tillikurkkuja

PUUTARHASSA
Mustaherukkaetikkapikkelöityjä kirsikkatomaatteja ja punasipulia sydänsalaattipesässä
Punajuuri-keltakurpitsamoussea ja uunipaistettuja kumina-omenalohkoja

KÄPYPAISTI
Katjanmarjoilla maustettua ja yön yli paistettua hirvenpaistia
Punaviinietikkapisaroitua riistakastiketta
Kotileipomo Päivi Mikkosen pieniä ohra- ja perunapiirakoita
Hunaja-timjamipaistettua porkkanaa ja lanttua
Hunaja-omenaviinietikkakristallia

MAKIAMALJA
Kyyttömaito panna cotta
Vadelma-persikkaetikkapisaroituja vadelmia
Päivin Kaneliässiä

Berner Oy, Heinävesi
Tilaisuuden tuottaja Maccoy Marketing Oy, Kuopio
Makutarinan toteuttaja Vip Catering Oy, Kuopio, Keittiömestari Markku Nikulainen
70 kutsuvieraalle


NOVO NORDISK 90 V.  ILTAJUHLA

Juhlan illallisen makumatkalla eläydyttiin Novo Nordiskin viesteihin sopiviin ainukertaisiin, puhtaisiin ja moderneihin makuyhdistelmiin.
Alkuruoka oli kunnianosoitus Novo Nordiskin tanskalaisille perustajille ja diabetestuotteiden uranuurtajille. Alkuruoka sain innoituksensa
smörrebröd-kulttuurista ja se sai tässä juhlassa uniikin suomalaisen tulkinnan.
Pääruoka kurkotti kevääseen, sen maku ja ilme tukeutui vihreään väriin.
Useissa kulttuureissa vihreä väri on elämän symboli ja kasvun merkki,
se liitetään vehreään luontoon sekä parantamiseen.

Jälkiruokana oli uniikki kakkuseremonia  joka eläytyi Novo Nordiskin elämää muuttamassa ajatukseen. Kakkussa maistuivat mustikka ja valkosuklaa.
Auringonkehrä mangojäätelö täydensi kakun makukokemuksen.

ELÄYDY ELÄMÄÄN JUHLAILLALLINEN
Alkuruoka: MARIE & AUGUSTE – 1923 Smörrebröd 2013
Pääruoka: SPRINGTIME – Green  & Pure
Jälkiruoka: AURINGONKEHRÄ – Novo Nordisk Changign lives for 90 years

Hilton Helsinki Kalastajatorppa – Pyöreä Sali
Tilaisuuden tuottaja Luna Zelante Oy
180 kutsuvieraalle


VAASAN-KONSERNIN ASIAKASTILAISUUDET – MAKUJYWÄLLÄ

Iltapäivä- ja illallishetkien makutarinassa etsittiin uusia maku-ullottuvuuksia VAASAN tuotteille.
Menuiden eri ruokalajien valinnoissa pääroolin saivat VAASAN moninaiset leipomotuotteet.

MAKUJYWÄLLÄ COCKTAILS, 150 kutsuvieraalle
´Scallops&Saaristolaisleipä
´Tribute Koulunäkkärille
´Ruis&Kaurapalatshakki
´Lapin Rilla&Ilmorulla
´Chevalier since 1962
´Cookie Fruit Drops 

MAKUJYWÄLLÄ DINNER – VIISI NUMEROITUA ANNOSTA, 50 kutsuvieraalle
´Leipärituaali – Ylistys Makujuwälle

´No 1: Liplatusrilla
´No 2: Sawusaaristo
´No 3: Kaurakuhilas 2013
´N0 4: Tributenäkkäri
´No 5: Chevalier Since 1962

Kilta-sali
Tilaisuuden tuottaja Eastway Impact
Makutarinan toteuttajakumppani Share Catering 


NASDAQ OMX HELSINGIN PÖRSSI 100-VUOTTA

Juhlan Makutarinan inspiraation lähteenä oli 100- vuotta sitten tarjottu Helsingin Pörssin  ensimmäimäinen illallinen. Ranskalaisen keittiön makuklassikoista luotiin maku-ulottuvuuksia,  jossa maistuivat syyssensongin raaka-aineet ja se kurkotti vahvasti tulevaisuuuteen.

HELSINGIN PÖRSSI SIGNATURE100 MENU
Signature100 PÉCHER – Signature100 OCTOBRE – Signature100 RÔTIR –
Signature100 FROMAGES – Signature100 DESSERTS

Helsingin Pörssitalo
Tilaisuuden tuottaja Luna Zelante Oy
Makutarinan toteuttajakumppani Pörssiravintola – Royal Ravintolat
3.10.2012, 250 kutsuvieraalle ja 4.10.2012, 300 kutsuvieraalle


TAPAHTUMIA

Chef Luola on ollut luomassa monenlaisten tapahtumien VIP-vieraille ainutkertaisia makutarinahetkiä.

Chef Luola on ollut mukana urheilutapahtumissa, mm. Jääkiekon MM-kilpailuissa Helsingissä 2003, Hiihdon MM- kilpailuissa Lahdessa 2001 ja Yleisurheilun Ericsson GP:ssä 1999 ja 2000.

Kulttuuritapahtumista Chef Luolan Makutarinat ovat toteutunut mm. Helsinki 2000 Kulttuurikaupunkitapahtuman Suussa sulavaa suomesta -ravintolassa. Ravintolassa, jonka Makutarinan lähtökohtia olivat maakuntien reseptit ja raaka-aineet, jossa vieraili kahdeksan päivän aikana noin 12 000 vierasta.

Pori Jazz Festivaalin VIP-vieraat ovat saanneet nauttia Chef Luolan
Makutarinoista jo 17 kertaa.


PORI JAZZ FESTIVAALIT
VIP- RUOKATUOTEKONSEPTIEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS
UNIIKIT MAKUTARINAT:

FEAST & TASTE & GREEN Menut 2013
DOUBLE Taste&Enjoy Menut 2012
Voikukka&Dandelion Menut 2011
I LOVE JAZZ & I LOVE FOOD DINNER JA NIGHT Menut 2010
Dinner Jazzbuffet44.Menut 2009
Under The Tree Dinner Menu ja Under The Stars Iltapalamenu 2008
VouDou.Vip Food Pavilion Menut 2007
HOT.FOOD.COOL.JAZZ. Buffetmenut 2006
SOL- buffet 1966&2005 Menu ja The Blue Note Buffet SuperjamiMenu 2005
Parks Pavilion Buffetmenu ja Viva Jazzviesta SuperjamiMenu 2004
Aromi Buffetmenu ja Wild Things Superjamimenu 2003
Food Rhythm Buffetmenu ja The Great Bubbles SuperjamiMenu 2002
Food Stage & Food Stars Buffetmenut 200
Trumpeter Lunch Buffetmenu ja Food Voodoo SuperjamiMenu 2000
Jazz Food Market Buffetmenu ja Butcher´s Special SuperjamiMenu 1999
Pineapplejazz Buffetmenu ja Jackpot! SuperjamiMenu 1998
Jazz Barbeque Buffetmenu 1997

Arena VIP- ravintolat, Kirjurinluodon VIP ja Superjamit
Työn  tilaaja ja ravintoloitsija Sodexo Oy
VIP- vieraita 3000-4000 / vuosi