Chef Luolan tarina

MAKUKOHTAAMISIIN…

Chef Luolan suunnitelma Makutarina voidaan toteuttaa missä tahansa isännän valitsemaan tilaan, taloon tai ympristöön.
Chef Luola tulee mukaan ja tilaisuuden toteutus voi alkaa…

Markku Luola
makumuotoilija
keittiömestari
food designer

CHEF LUOLA – RUOKALUOLA OY
Lastenkodinkatu 2-10 R1
00180 Helsinki
chef(at)ruokaluola.fi
puh. 040 74 79 750

 

CHEF LUOLAN TARINA – MATKA MAKUMUOTOILIJAKSI

”Keittotaito vaatii kirkasta järkeä ja herkän kitalaen.” Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n keittiömestari, Pariisissa vuonna 1767.
(Tekstisitaatti Keittotaidon kannettava käsikirja, suomenkielinen laitos 2005)

2014-
Chef Luola – Ruokaluola Oy 16 vuotta, yli 360 uniikkia, toteutettua makutarinaa.

2010
Aromi- lehden PRO2010 Yrityssarjan finalisti.

2003
Ruokamaisemia Hämeestä -kirja julkaistaan
Päivä Osakeyhtiö, Toimittanut Pirjo Poutanen.
ProAgria Hämeen Maaseutukeskus / Suussa Sulavaa Hämeestä -projektin
asiantuntija- ja reseptityöryhmän jäsen.

1998-
Chef Luola – Ruokaluola Oy perustetaan

1995-98
makumuotoiluidea syntyy…
keittiöpäällikkö ja kouluttaja, Sodexo Oy / Sodexon Juhlapalvelu.

1992-94
keittiömestari
Fazer Ravintoloiden eri ravintoloissa.

1993
Elintarvikkeet ja ruuanvalmistus- oppikirja julkaistaan
Raija Lampi, Markku Luola ja Hilkka Seppänen, WSOY, 10-13 painos 2009.

1992-93
keskijohdon esimieskoulutus
Haaga Instituutti.

1989-93
ravintolakokkien opettaja
Helsingin palvelualojen oppilaitos, Roihuvuoren koulutusyksikkö (Stadin ammattiopisto).

1987
ammatinopettajakoulutus
Ammattikoulujen Jyväskylän Opettajaopisto.

1985-87
vuoromestari
Suomen Pankin juhlahuoneisto.

1984
HoReCa-alan esimieskoulutus
Lahden Ammattikoulu.

1984
esimiesharjoittelija
Suomen Pankin henkilöstöravintola.

1980 – 83
Kokkiura alkaa Lohjalta maineikkaassa ruokaravintola Pottenperissa.

1980 – 82
kokki-kylmäkkökoulutus
Ravintolakoulu Perho.

1976
Chef Luola aloittaa kokin perusopinnot Lohjan Ammattikoulussa.

 

YHDISTYSTOIMINTA

  • Chaîne des Rotisseurs -järjestön jäsen, Maitre Rotisseur
  • Ammattiosaajat ry:n jäsen
  • Hotelli- ja ravintolamuseon kannatusyhdistyksen jäsen
  • Hernerokkaritarit ry:n jäsen